zaterdag 5 oktober 2013

Salade met kletskoppen van geitenkaas en rivierkreeftjes

Kletskoppen van geitenkaas zijn een heerlijke verrassing bij deze salade.

Ingrediënten voor 4 personen
200 gram harde Hollandse geitenkaas
2 el olijfolie
½ el witte wijnazijn
6 sprietjes bieslook
kervel
zout, peper
zak gemengde sla melange
2 el mayonaise
2 el slagroom
2 tl tomatenketchup
2 tl sherry
1 bakje rivierkreeftjes

Voorbereiden;
Oven voorverwarmen op 200oC of gasovenstand 4.
Korstje van kaas snijden en kaas (evt. in keukenmachine) raspen.
Kaas gelijkmatig over bakplaat verdelen (evt. bakpapier).
Kaas in midden van de oven in ca. 10 minuten krokant bakken.
Uit de oven nemen en met spatel in 12 ongeveer gelijke stukken verdelen.
Kaas voorzichtig van bakplaat halen en op keukenpapier laten afkoelen.

Bereiden
In een kom de olie en azijn tot een dressing kloppen.
Bieslook erboven fijn knippen en wat kervel toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper.
In een andere kom de mayonaise, slagroom, tomatenketchup en sherry tot een sausje roeren.

De gemengde sla mengen met de dressing en over 4 borden verdelen.
Hierop de kaaskletskop verdelen en de rivierkreeftjes.
Cocktailsaus erover heen schenken en als laatste nog een kaaskletskop.
Serveren met stokbrood.

Als klein voorgerecht ook zeer geschikt.

Bron; Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten